Kinderyoga

Wat is kinderyoga?

Ook kinderen worden geconfronteerd met een te veel aan prikkels, prestatiedrang, stress, … Door middel van kinderyoga leren kinderen spanning los te laten en tot rust te komen. 

Tijdens de les komen ze op een speelse manier in aanraking met yoga. Elke les is een ontdekkingsreis, waarin kinderen op een ongedwongen en kindvriendelijke manier zichzelf, hun lichaam, de eigen mogelijkheden en grenzen ontdekken. Er is geen druk, er zijn geen verwachtingen. Elk kind is uniek en wordt gestimuleerd om mee te doen op zijn niveau. Hierbij wordt rekening gehouden met de leeftijd, de motoriek en de ontwikkeling van het kind.

Kinderyoga is een combinatie van bewegen, spelen, plezier maken en ontspannen. Alle oefeningen worden in een avontuur of een thema-les verpakt. Daarin komen ademhalingstechnieken, yogahoudingen, groepsspelletjes, visualisatie, focus, balans, massage, fantasie en creativiteit steeds aan bod. Flexibiliteit en positief denken, samenwerken op een leuke en speelse manier.

Enkele voordelen

  • Bewust worden van houding en ademhaling
  • Versterken van balans, concentratie, coördinatie en motoriek
  • Grenzen en mogelijkheden ontdekken
  • Stimuleren van de creativiteit
  • Werken aan een flexibeler lichaam
  • Aanmoedigen van zelfvertrouwen, respect, positief denken
  • Jezelf ontdekken, jezelf mogen zijn
  • Ontspanning en relaxatie

Praktisch

Leeftijd: 4 tot 12 jaar oud
10€ / les (op voorhand inschrijven)
Locatie: De Camme – Tervuursesteenweg 173 – 1820 Perk

Je kan me vrijblijvend contacteren voor een workshop, een verjaardagsfeestje,….

Ik volgde mijn opleiding bij Helen Purperhart (Jip & Jan Academie) en behaalde mijn internationaal erkend RCYT (Registered Children’s Yoga Teacher) certificaat dat ook erkend is door de Yoga Alliance.  Ik draag ook het Jip&Jan kwaliteitskeurmerk en ben opgenomen in het Jip & Jan register, dit keurmerk bevordert en waarborgt de kwaliteit en professionaliteit van docenten in Nederland en België.

TOP