Coaching met dieren

Samen werken we met en voor de dieren op het ritme van de natuur. 

Ervaren, beleven en ontspannen door activiteiten in de buitenlucht en met de dieren. Leren door te doen.

Uit onderzoek blijkt dat dieren een positieve en zelfs helende invloed hebben op het welzijn van mensen. Een dier aaien doet je hartslag dalen. Dieren gaan een relatie met je aan die vrij is van vooroordelen, verwachtingen of kritiek. Ze accepteren hun omgeving en degene die ze ontmoeten en reageren overeenkomstig.

De natuur prikkelt je zintuigen en stimuleert je creativiteit. Het helpt je om ‘uit je hoofd’ en meer bij je gevoel te komen. Bezig zijn met dieren helpt je te onthaasten en te ontspannen. De rust en ruimte kunnen helpen om weer ‘lucht’ te krijgen en los te komen van dagelijkse beslommeringen.

Je kind beleeft mooie, grappige, ontroerende en ontspannende momenten. Het ontdekt zichzelf en mag  zichzelf zijn: ‘Ik ben oké.’ Elk kind is immers uniek.

Aan de hand van activiteiten met dieren, boeiende dierenverhalen, knutselen, spelen, ontspanningstechnieken neem ik je kind mee op avontuur. Je kind herkent bepaalde moeilijke situaties en samen bedenken  we oplossingen om hiermee positief om te gaan.

De doelgerichte interacties met de dieren stimuleren het kind om naar zichzelf te kijken, zichzelf te ontdekken en te aanvaarden. Innerlijke krachten worden wakker en het kind groeit door naar zichzelf durven zijn, rekening houdend met anderen en de omgeving. Waar nodig wordt ook met het gezin aan de slag gegaan.
Een coaching-traject wordt steeds op maat uitgewerkt, want elk groeiverhaal is immers uniek. We kijken samen welke thema’s en doelen we centraal zetten.

Elk kind is uniek, mooi en bijzonder. Elk kind heeft de kracht om het allerbeste uit zichzelf te halen. Soms met een beetje hulp.

TOP