“Elk kind is uniek, mooi en bijzonder.

Elk kind heeft de kracht om het allerbeste uit zichzelf te halen. Soms met een beetje hulp.”

Kindercoaching

Elke ouder wil een gelukkig kind, dat zich goed in zijn vel voelt en uitgroeit tot een blije volwassene. Maar ook kinderen krijgen te maken met een verandering, een gebeurtenis in hun leven (een afscheid, ziekte, overlijden) en dat brengt emoties met zich mee zoals angst, boosheid…waar kinderen zich soms geen raad mee weten.

Of soms is er geen aanwijsbare aanleiding maar als ouder merk je/voel je dat er je kind iets ‘dwars’ zit, en wil je er alles aan doen om die oogjes weer te zien blinken, die glimlach terug te toveren.

Elk kind is uniek en komt niet met zijn eigen handleiding. Als kindercoach dus als buitenstaander is het vaak makkelijker om een nieuwe blik te werpen op de situatie en oplossingsgericht aan de slag te gaan vanuit de kracht en de eigenheid van het kind.

Door met verschillende vormen van spel bezig te zijn, te praten, te luisteren, te kijken en te voelen, en creatief bezig te zijn,  ontdekken kinderen hun eigen kracht. Hierdoor gaan ze steviger in hun schoenen staan en lekkerder in hun vel zitten. Ze leren hun eigen kwaliteiten (her)ontdekken, in te zetten en krijgen zo weer zelfvertrouwen. Als een kind positief naar zichzelf kan kijken, kan het de hele wereld aan. De leefwereld van het kind staat in deze sessies centraal, maar ook de ouders zijn van onschatbare waarde.

PKAO5396

Praktisch

In een eerste gesprek luister ik naar jullie verhaal. Wat wil je bereiken, wat wil je veranderen. Zo krijg ik een beeld van jullie hulpvraag.

Tijdens het coachingstraject ga ik aan de slag met jouw kind. Creatief bezig zijn, verhalen, beweging, zandspel … . We gaan al spelend & bewegend een heleboel dingen ontdekken!

Als ouder wordt je betrokken in het proces. Ook jouw zoon/dochter krijgt medezeggenschap.

Doorheen het coachingstraject luister ik naar jouw bevindingen.

We bespreken met elkaar wat goed en minder goed gaat.

Samen met je kind en jullie als ouders ga ik op zoek naar een juiste weg .

 

Je kan me vrijblijvend contacteren voor meer informatie.

TOP